Trijumf Chamberyja, šest golova Panića i fešta u Parizu

Chambery udaljio Montpellier od titule

Trijumf Chamberyja, šest golova Panića i fešta u Parizu

A. Beganović

U posljednjem susretu 24. kola francuskog rukometnog prvenstva Chambery je savladao Montpellier (29:27), koji je tako dva kola prije kraja sezone izgubio lidersku poziciju.

Chambery, čije boje brane i bh. rukometaši Edin Bašić i Marko Panić, pobjedom nad Montpellierom ostao je u borbi za izlazak na evropsku scenu i najvjerovatnije je donio titulu bogatom PSG-u.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bio je Timothey N'Guessan sa sedam pogodaka, dok je naš Marko Panić postigao šest i to iz sedam pokušaja. Na golu Chamberyja je sjajnu partiju pružio Yann Genty, koji je imao 14 uspješnih intervencija.

S druge strane, kod Montpelliera su najefikasniji bili Diego Simonet sa šest, te Jure Dolenec sa pet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.