U duelu gubitnika Parižani slavili nad Vardarom
Foto: EPA

Meč za treće mjesto u Kelnu

U duelu gubitnika Parižani slavili nad Vardarom

Rukometaši PSG-a savladali su Vardar u meču za treće mjesto na Final Fouru Lige evropskih prvaka. U reprizi prošlogodišnjeg finala Pariz je slavio 29:28.

Parižani su bezvoljno, dekoncentrisano ušli u meč. Odbrana je koliko toliko funkcionirala, no u napadu su bili katastrofalni.

Za 14 minuta zabili su samo tri gola, dotad je Vardar sedam puta tresao mrežu. I ono što su Francuzi uspijevali probiti skidao je Strahinja Milić (Šterbika nije uopće bilo u rosteru).

Jedina svijetla tačka bio je Coralles na golu. Ipak od 15. minute PSG je proigrao, njihova krila zapravo. Golom za 7:8 Uwe Gensheimer postao je po treći put najbolji srijelac Lige prvaka u jednoj sezoni.

Tokom 20. minute viđena su tri gola u deset sekundi. Nadmetali su se Remili i Maqueda, a onda je u 21. Pariz izjednačio na 10:10.

Tri minuta poslije PSG je došao u prvo vodstvo 12:11.

Povreda Vuke Borozana uslovila je da kao i jučer Raul Gonzales ubaci fleksibilnijeg i pokretljivijeg Karačića, pa je napad Vardara djelovao brže, preokrenuli su ubrzo rezultat. Pariz je uporno pokušavao brzim centrom, napadi su im trajali vrlo kratko no poluvrijeme je završilo 15:14 za Makedonce.

Kako je počelo prvo krenulo je i drugo poluvrijeme - raspucanošću aktuelnog prvaka, pa je vrlo brzo ponovo bilo plus četiri 18:14. Pariz je iskoristio dva isključenja u narednim minutama pa je do 39. bilo 20:20.

Posljednjih 20 minuta vodila se velika borba za svaki pedalj, nijedna ekipa nije imala dva gola prednosti. PSG je preokrenuo u 55. (25:24), a tehnička greška ih je spriječila da odu na dva.

Posljednje četiri minute bile se vrlo napete. Canellas je u 28. minuti gurnuo Parižane u kontru i prvi put su imali plus dva, Gensheimer je zabio za 28:26. Tada je na odmoru glavnu riječ vodio Stefan Olson umjesto Noke Serdarušića. Vardar je u posljednjoj minuti krenuo po čudo, ali bilo je premalo vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi