U Izviđaču optimistični pred gostovanje u Celju

SEHA liga

U Izviđaču optimistični pred gostovanje u Celju

M. Maksimović

Rukometaši ljubuškog Izviđač Central osiguranja takmičenje u rukometnoj SEHA ligi nastavljaju večeras u Sloveniji gdje će protiv domaćeg Celja pokušati prirediti iznenađenje.

Protiv Celjana su prije dva i pol mjeseca bili na pragu senzacije, ali su iskusni gosti bili uspješniji i sretniji u završnici pobijedivši s 32:31.

Prvak Slovenije je na skoru 5-5 i na svom terenu će biti još teži protivnik. Prošlog vikenda u dvorani Zlatorog Celje je igralo neriješeno s Meškovom (35:35) u Ligi prvaka.

“Prvu utakmicu protiv Celja odigrali smo odlično i mislim da oni nisu očekivali takav otpor. Celje je u odnosu na spomenuti meč danas drugačija ekipa jer su formu tempirali za Ligu prvaka što pokazuju i njihovi rezultati. Nadam se da ćemo ponoviti igru u odbrani i fanatizam iz prvog susreta, a ako ne padnemo pod pritisak, mogli bismo odigrati dobru utakmicu“, najavio je pomoćni trener Izviđača, Toni Čolina.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Prednost Skauta u odnosu na prvi meč s Celjem je što će biti kompletni pošto se u sastav vraćaju Matej Hrstić, Josip Šarac i David Mandić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi