Unčanin: Bez opuštanja protiv Bosne

Trener banjalučkog Borca

Unčanin: Bez opuštanja protiv Bosne

Rukometaši Borca m:tel takmičenje u Premijer ligi BiH nastavljaju u subotu, kada na svom terenu dočekuju starog rivala, Bosnu iz Sarajeva.

Za razliku od ranijih sezona, kada je duel ovih ekipa bio derbi lige, sutrašnji meč neće imati rezultatski značaj, jer su Sarajlije već ispale iz najjačeg takmičenja.

Trener Borca m:tel Bojan Unčanin potvrdio je da je njegov tim favorit, ali i da neće potcijeniti protivnički.

"Mene više brine loš zdravstveni bilten, ali i sa onim igračima koje imam na raspolaganju očekujem dobru utakmicu, a za ostale očekujem da će se oporaviti do Final Foura kupa BiH. Neće biti Unčanina i Ljubišića, a imamo i dosta rovitih igrača. Vidjećemo ko će koliko moći odigrati. To nas više brine nego ostale stvari", naveo je Unčanin.

Govoreći o ekipi Bosne, Unčanin ocijenio je da je ispadanje jedne od najtrofejnijih ekipa iz Premijer lige BiH težak momenat za rukomet uopšte.

"Da Bosna samo sedam bodova osvoji i napusti ligu, bez obzira što su nam bili najveći rivali, meni je lično krivo. Ovdje u Banjaluci kad se ne osvoji trofej to je propast, ali jednostavno ima nešto i gore, to je klub sada kojem možda i prijeti gašenje. Nadam se da će se ipak vratiti u Premijer ligu i da ćemo ponovo igrati derbije", poručio je Unčanin.

Veliki broj povrijeđenih igrača i žestok ritam primorali su trenera “crveno-plavih” da u posljednjim utakmicama više prilike da mlađim igračima, što su pojedini odlično iskoristili. Jedan od onih koji su ostavili dobar utisak je i mladi Nikola Knežević, koji igra na poziciji lijevog krila.

"Nekako se sve slučajno desilo. Od tog Kupa RS što se tiče minutaže za mene je krneulo sve nabolje. Drago mi je što su mi trener i klub dali šansu da igram da se namećem, a preda mnom je da svaki minut iskoristim i što bolje odigram", kazao je Knežević.

Obećava da će on i saigrači u duelu sa Bosnom dati sve od sebe da ostvare trijumf, iako su gosti u značajnoj mjeri izmijenili sastav.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Dosta je igrača iz omladinske škole i okolnih kluba. Ispali su iz lige, igraju rasterećeno. Nemaju imperativ pobjede tako da mislim da će ući u meč opušteno. Naravno daće sto posto od sebe, oni žele da se dokažu, jer uvijek je lijepo igrati protiv Borca. Igramo na našem terenu i daćemo sve od sebe, a na nama je da ne dopustimo nikakve proteste", rekao je Knežević.

Utakmica će biti odigrana u dvorani Borik, od 18 časova, a ulaz je besplatan, jer RK Borac m:tel na taj način želi da se oduži vjernim navijačima za podršku tokom cijele sezone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi