Unčanin dobio posao u novom premijerligašu

Vratio se u Borac

Unčanin dobio posao u novom premijerligašu

Trofejni rukometni trener Rade Unčanin zvanično je pronašao novi angažman.

U svojoj trenerskoj karijeri Unčanin je vodio veliki broj klubova, a novi posao sada je dobio u ŽRK Borac, koji će se od sljedeće sezone takmičiti u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Odluka je to koja je donesena na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora novog premijerligaša, a Unčaninu će, kako je saopšteno, u Borcu pomagati dosadašnji trener Nikola Bijelić.

Cilj Banjalučana je boriti se za vrh tabele i u skladu s tim se intenzivno radi i na jačanju igračkog kadra, a donesena je odluka i o igranju 1. lige Republike Srpske sa ekipom Borca 2 koju će voditi Stevo Majstorović i Bojana Babić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Kada je u pitanju Unčanin, on je dobro poznato ime u banjalučkim krugovima, obzirom da je rukometašice Borca već imao priliku voditi u prošlosti, a bio je i člana šampionske generacije kluba iz 1976. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi