Bh. rukomet čekaju velike promjene: Izabrani novi članovi UO RSBiH, uskoro odluka o selektoru

Prvi koraci prema ozdravljenju

Bh. rukomet čekaju velike promjene: Izabrani novi članovi UO RSBiH, uskoro odluka o selektoru

H. Zilić

Rukomet u Bosni i Hercegovini bi mogao napokon krenuti pozitivnim koracima.

Izabrani su članovi novog UORSBiH čija će verifikacija biti ozvaničena na narednoj Skupštini.

Novi UORSBiH sačinjavat će: Kenan Magoda, Haris Galijašević, Emir Dautović, Nedim Musić, Dario Pušić, Branko Vukojević, Slobodan Zadro, Zoran Trlin, Darko Savić, Vladimir Branković, Stevan Bekan i Nedjeljko Perišić.

Pomenuti su aktivni u rukometnom sportu i ispred njih je zahtjevan zadatak, a to je da rukomet u našoj državi izvade iz krize.

Uskoro će biti izabran i predsjednik RSBiH.

Pored pomeutog UO, odlučivat će se i o sudbini selektora muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli postoje veliki izgledi da se ukaže dalje povjerenje mladom stručnjaku Toniju Čolini, koji je preuzeo reprezentaciju nakon odlaska Ivice Obrvana sa klupe naše reprezentacije.

Također, trebala bi se rješavati pitanja oko ženske rukometne reprezentacije, kao i omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine u obje konkurencije.

Bh. rukomet je krenuo prema promjenama, a kakvi će biti konkrenti potezi novog UO pokazat će vrijeme.

Top Komentari

yugopo
Mi krenemo dva koraka naprijed i kroz 2-4 godine SE vratimo 5 koraka unazad.
2 0
Izotop10000
Prvi koraci prema ozdravljenju pa bolan koliko godina kako postojimo a oni tek prave prve korake nikad lošije vrijeme a bolji naslov fuj.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi