Izgled zvanične stranice RSBiH personifikacija stanja u kojem se nalazi bh. rukomet
Na stranicama Saveza kao da je vrijeme stalo

Dotakli smo dno u svakom pogledu

Izgled zvanične stranice RSBiH personifikacija stanja u kojem se nalazi bh. rukomet · Riječ, dvije...

A. Beganović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Grčke u predabaražu za Svjetsko prvenstvo, no ovaj rezultatski brodolom nacionalnog tima je zapravo, kada se sve sabere i oduzme, najmanji problem za rukometni sport u našoj zemlji.

Da je rukomet na niskim granama već nekoliko godina jasno je i ljubiteljima ovog sporta, a za takvo stanje ponajmanje su krivi selektor Toni Čolina i njegovi izabranici.

Istina, u okršajima sa Grčkom kvalitet na terenu se nije mogao vidjeti, a ukoliko se uzme u obzir da je to uz par povrijeđenih igrača koji su propustili mečeve, najbolje što imamo, onda slobodno možemo reći da nam budućnost nije svijetla.

Ipak, krivicu za katastrofalno stanje treba tražiti negdje drugo - u rukovodećim strukturama bosanskohercegovačkog rukometa. Na našu žalost, tamo se uz par izuzetaka nalaze ljudi koji su zalutali u sport, a kakav javašluk vlada u krovnoj kući bosanskohercegovačkog rukometa najbolje se može vidjeti "odlaskom" na službene stranice saveza.

Posljednja vijest je najava prve utakmice predbaraža u Grčkoj, a informisati se o bilo čemu na zvaničnim stranicama je prosto nemoguća misija, pa tako ukoliko želite da se informišete o rezultatima elitnih rangova takmičenja, klik na Premijer ligu za muškarce i žene odvest će vas na sezonu 2019/2020.

Ne vjerujete? Pokušajte sami?

Oglasi

Opis nije dostupan.

No, nije to sve. Ukoliko vas recimo zanimaju informacije vezane za omladinske reprezentacije klikom na jednu od njih otvorit će vam se potpuno prazna stranica. Zvuči nemoguće, ali pokušajte ovdje kako biste se uvjerili.

Amaterski pristup u najmanju ruku, no ne treba čuditi. Kada se press konferencija nakon zvaničnog meča može održati u hodnicima dvorane, onda i zvanična stranica može izgledati kako izgleda.

Naravno, mnogo bolja, savremenija interent prezentacija Saveza ne bi donijela bolje rezultate, ali upravo njen izgled je personifikacija haotičnog stanja u kojem se nalazi bh. rukomet.

Vrijeme curi, šta i kako dalje postavljaju pitanja ljubitelji rukometa u našoj zemlji. Svima je jasno da su potrebne promjene i to ne one kozmetičke nego iz temelja. Međutim, s druge strane je pitanje postoje li zdrave snage koje su se spremne uhvatiti u borbu sa problemima. Svi vjerujemo da postoje, ali borba statusima po društvenim mrežama je osuđena na poraz.

Top Komentari

Arnel925
Ovakve sam ja webstranice pravio 2002 godine
13 0
VenamaHrabrih
Ne koristite riječi čije značenje ne znate. Ne glumite pismenost, kad je jasno da ste polupismeni. Potpuno pogrešno koristite riječ personifikacija. To što vama lijepo zvuči, ne znači da je ispravno rabite. Još jedan pojazatelj papanluka tzv. bh novinarstva. Npr; bh novinarstvo je ogledalo stanja u državi. Bh sport je na SAMRTI, a NESPOSOBNO novinarstvo je INDIFERENTNO. To su primjeri personifikacije, ali da imate malo više od jedva tri razreda zanata, ne bih ja ovo morao pisati.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi