Uspješno završen 8.međunarodni Handball Cup u Zenici
Ekipa Krim-Olimpija iz Slovenije je pobrala najviše simpatija na turniru, a na kraju su osvojili i prvo mjesto u kategoriji 2000.godišta.

Sudjelovalo 14 ekipa s preko 500 igrača iz regiona

Uspješno završen 8.međunarodni Handball Cup u Zenici

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Škola rukometa Čelik Junior proteklog je vikenda bila domaćin 8. međunarodnog „Handball Cupa“, na kojem je sudjelovalo 14 ekipa i oko 500 rukometaša iz regiona, koji su se takmičili u četiri kategorije (uzrast od 2000-2006. godišta).

Zbog Pravoslavnog Božića organizatori nisu mogli računati na ekipe iz Srbije i Crne Gore, a prvi su put učešće uzeli iz ljubljanskog Krima. Nexe, Đakovo i Bjelovar su gotovo stalni sudionici zeničkog turnira, kojeg je ovog puta otvorio gradonačelnik Fuad Kasumović. On je poručio da će pomoći organizatorima u njihovoj želji da, kao prvi turnir iz regiona, bude uvršten u kalendar Evropske i Svjetske rukometne federacije.

Nakon tri dana i mnogo sjajnih i zanimljivih utakmica proglašeni su najbolji klubovi i pojedinci ovog turnira.

Poredak po kategorijama: 2006. godište: 1. Krim – Ljubljana, 2. Čelik Junior, 3. Zrinjski, 4. Bosna Visoko. Najbolji igrač: Matija Bruler (Krim); Najbolji strijelac: Deni Mečkić (Čelik Junior); Najbolji golman: Džan Čeljo (Čelik Junior).

2004. godište: 1. Nexe Našice (Hrvatska), 2. Bosna (V), 3. Krim-Ljubljana, 4. Čelik Junior. Najbolji igrač: Kerim Semić (Bosna V.); Najbolji strijelac: Josip Kolorić (Nexe); Najbolji golman: Simon Montanić (Krim).

2002. godište: 1. Đakovo, 2. Krim, 3. Zrinjski, 4. Čelik Junior. Najbolji igrač: Ivan Stipić (Đakovo); Najbolji strijelac: Luka Poplašen (Đakovo); Najbolji golman: Luka Rađenović (Krim).

2000. godište:1. Krim,2. Nexe, 3. Đakovo. Najbolji igrač: Mateuš Laskić (Krim); Najbolji strijelac: Bruno Čuić (Nexe), Najbolji golman: Ivan Poljak (Nexe).

Kao i svake godine sjajan organizator bila je Škola rukometa "Čelik Junior" iz Zenice, koji su ovaj turnir doveli na jedan visoki nivo, s tendencijom da iz godine u godinu to bude još mnogo bolje i masovnije. Sigurno da se Zenica može ponositi ovim turnirom i onime što on nudi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi