Pojavio se novi snimak: Čkemberi ulijeću kao uragan i odmah kreće divljanje

Navijači Pelistera napravili haos

Pojavio se novi snimak: Čkemberi ulijeću kao uragan i odmah kreće divljanje

E. Ganibegović

Veliki incident dogodio se sinoć u Sjevernoj Makedoniji na meču rukometnog prvenstva ove zemlje, a sada se pojavio snimak i kako je sve počelo.

Huliganstvo u sportu teško da će ikada biti iskorijenjen problem do temelja. Najčešće se veže za fudbal, a nešto rjeđe za dvoranske sportove.

Ipak, sinoć smo vidjeli ovaj drugi primjer i to u regionu, na utakmici rukomentog prvenstva Sjeverne Makedonije.

Nakon što je u prvom poluvremenu bilo neizvjesno, Vardar je dodao gas i slavio i derbiju protiv Pelistera rezultatom 34:31.

Međutim, još u prvom poluvremenu, gostujući navijači su ušli u dvoranu i po samom ulasku počeli da divljaju.

"Navijači" kluba iz Bitolja su bacali pirotehnička sredstva u dijelove tribina gdje su se dolazili domaći navijači, no onda su utrčali i domaći navijači te je nastala prava havarija.

Sve je trajalo oko desetak minuta, da bi dio tribina s gostujućim navijačima bio ispražnjen, te je susret nastavljen.

Sada se u makedonskim medijima pojavio i novi snimak koji pokazuje trenutak kada su gostujući navijači ušli na tribinu.

Poznati kao Čkembari, navijači gostujućeg tima odmah su po ulasku na tribinu počeli s divljanjem i bilo je za očekivati da će uslijediti ono što je uslijedilo.

Snimak na kojem se tačno vidi šta se dešavalo tik pred sami incident možete pogledati klikom OVDJE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi