Vardar ponovo pravi čuda: Na nevjerovatan način su srušili Kiel

Liga prvaka

Vardar ponovo pravi čuda: Na nevjerovatan način su srušili Kiel

M. Šljivak

Rukometaši Vardara pobijedili su kao gosti Kiel 28:29 u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka.

Aktuelni prvaci Evrope ponudili su još jednu utakmicu za pamćenje i na kraju su na čudesan način došli do pobjede nad velikim rivalom.

Vardar je odigrao jako dobro prvo poluvrijeme nakon kojeg su imali da gola prednosti (12:14), ali je Kiel uspio da u drugom dijelu drugog poluvremena preokrene rezultat u svoju korist.

Imao je njemački velikan i tri gola prednosti u nekoliko navrata, ali skopski tim se nije predavao.

Kiel je u posljednju minutu ušao sa vodstvom 28:27 i napadom za povećanje prednosti. Vardar se odbranio, a zatim Dibirov na 28 sekundi poravnava na 28:28.

Kiel kreće u napad kojeg ne koriste. Izgubili su loptu, a Maqueda u posljednjoj sekundi sa više od pola terena pogađa za pobjedu Vardara 28:29.

Pet golova u pobjedničkom sastavu postigli su Moraes i Stoilov, Dibirov je dodao četiri, dok su Vujin, Bilyk i Ekberg kod Kiela postigli po četiri.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi