Vardar slavio u Zagrebu

SEHA liga

Vardar slavio u Zagrebu

E. Škorić

Rukometaši Zagreba poraženi su u 15. kolu SEHA lige od aktuelnog prvaka Evrope Vardara sa 25:24.

Susret se igrao u Zagrebu pred oko 1.500 gledatelja, a u dramatičnom susretu presudio je gol Igora Karačića 15 sekundi prije kraja.

Najbolji u redovima PPD Zagreba bili su Leon Šušnja s pet, odnosno Domagoj Pavlović i Josip Božić - Pavletić sa po četiri gola. Arian Jović imao je četiri, a Urh Kastelic šest obrana. Kod gostiju svakako valja istaknuti učinak Timura Dibirova i Luke Cindrića sa po pet pogodaka, dok je Strahinja Milić upisao 12 obrana.

Gorenje je u Velenju nadigralo Metalurg Skoplje sa 37:25 te je došao do sedme pobjede, dok su gosti upisali deveti poraz.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Klec Blaž i Cehte Nejc postigli su po šest pogodaka za domaći tim, dok je Ilić Vanja na drugoj strani postigao osam golova, dok je Filip Kuzmanovski postigao sedam.

Meškov Brest je sa 32:27 bio bolji od posljednjeplasirane Vojvodine koja je na dnu tabele sa šest poena. Meškov je trećeplasirani s 31 bodom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi