Nantesu derbi protiv Montpelliera

Presudila odbrana

Nantesu derbi protiv Montpelliera

Midhat Šljivak

Rukometaši Nantesa savladali su Montpellier rezultatom 31:28 u velikom derbiju 4. kola prvenstva Francuske.

Jako dobar meč odigrala su ova dva tima, a na kraju je Nantes slavio zahvaljujući odličnoj odbrani u drugom poluvremenu.

Većim dijelom prvog poluvremena igralo se gol za gol. Tek u 22. minuti golom Afgoura Montpellier odlazi na dva gola prednosti (11:13)m, ali im Nantes nije dozvolio da se previše odlijepe.

Ipak, gosti su na poluvrijeme otišli vodstvom (16:17), da bi u nastavku odbrana Nantesa odradila odličan posao.

U ključnim trenucima odradili su sjajan meč. U 51. minuti Pechmalbec je pogodio za 27:24 i do kraja domaći rukometaši prednost nisu ispuštali.

Nantes je do trijumfa u ovom meču prpedvodio Nicolas Claire sa devet golova, a vrijedi istaći i učinak Nicolasa Tournata koji je postigao šest golova iz šest pokušaja. Arnaud Siffert je na golu bio također jako dobar i odbranio je 13 udaraca.

Melvyn Richardson je postigao šest golova kod Montpelliera i on je bio najefikasniji u gostujućem timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi