Vardar ponovo pravi čuda
(Foto: EPA)

Sjajna igra makedonskog šampiona

Vardar ponovo pravi čuda

M. Šljivak

Rukometaši Vardara na sjajan način su stigli do pobjede u 3. kolu Lige prvaka na gostovanju kod Veszprema (25:27).

Makedonski šampion je odigrao još jednu fantastičnu utakmicu, izvukao se iz teške pozicije i na kraju je nakon Montpelliera srušio još jednog favorita.

Vardar je većim dijelom prvog poluvremena igrao zaista fantastično. Uspjeli su čak i u nekoliko navrata doći na plus pet, ali su pri rezultatu 7:12 zatim stali.

Veszprem je do poluvremena smanjio zaostatak na minus dva (11:13), ali je mađarski velikan odigrao odlično uvodne minute drugog dijela.

Uspio je domaći tim da dođe do plus dva (16:14), ali Vardar je poznat kao tim koji nikad ne odustaje, pa su u jednom trenutku ponovo preuzeli vodstvo na svoju stranu.

Ipak, skopski velikan potom dopušta protivniku seriju od 3:0. Došao je Veszprem do 21:19, ali zatim se ponovo ukazao Vardar i golom Čupića u 54. minuti ponovo su poveli, 22:23.

Do kraja je Vardar odigrao spektakularno. Uspjeli su potpuno nadigrati Veszprem i na kraju su došli i do treće pobjede u Ligi prvaka, druge u mečevima gdje su bili autsajderi.

Timur Dibirov je predvodio Vardar sa šest golova, Vuko Borozan je dodao pet, dok je kod Veszprema pet postigao Dragan Gajić. Mirsad Terzić se nije upisao u strijelce.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi