Velika borba za prvo mjesto: Gračanica pobjedom ostala prva na tabeli, ali Bosna i Borac ne odustaju
Rukometaši Borca također su ostali u igri za prvo mjesto nakon današnje pobjede na gostovanju kod Maglaja.

Premijer liga BiH

Velika borba za prvo mjesto: Gračanica pobjedom ostala prva na tabeli, ali Bosna i Borac ne odustaju

E. Oštraković

Rukometaši Gračanice ostvarili su veliku pobjedu na gostovanju kod Leotara u Trebinju, rezultatom 30:29, te su i nakon ovog kola ostali lideri na tabeli sa tri boda više od Bosne iz Visokog.

Gračanlije su bili bolji protivnik tokom cijelog susreta, a na poluvremenu su imali vodstvo od čak tri gola razlike, rezultat je bio 15:12. Ipak u drugom dijelu utakmice, domaća ekipa je uspjela da se vrati u igru, ali gostujući rukometaši kući idu sa tri jako važna boda.

Pobjedu je na domaćem terenu ostvarila i ekipa Bosne iz Visokog i to protiv Vogošće, rezultatom 26:21, te je ostala u igri za prvo mjesto i nije dopustila Gračanlijama da odu na šest bodova razlike. Oni su u ovom derbiju odigrali jako dobro te su ostvarili važnu pobjedu protiv Vogošće kojoj je sada i nastup u doigravanje pod velikim znakom pitanja.

Rukometaši Borca također su ostali u igri za prvo mjesto nakon današnje pobjede na gostovanju kod Maglaja. Slavili su gosti sa 24:22, te sada imaju šest bodova manje od prvoplasirane Gračanice, ali i utakmicu manje, te će borba za prvo mjesto do kraja biti velika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi