Velika sreća na licima Brazilaca, srušili Rusiju i na pragu su drugog kruga!
Rusi su od početka do kraja jurili zaostatak protiv Brazilaca, koji su na kraju stigli do velike pobjede i sada ih trijumf nad Korejom vodi u drugi krug

Nakon Srbije srušili i Rusiju

Velika sreća na licima Brazilaca, srušili Rusiju i na pragu su drugog kruga!

E. Škorić

U sjajnom meču rukometaši Brazila pobijedili su Rusiju i došli su na prag plasmana u drugi krug.

Brazilci su nakon pobjede nad Srbijom, ostvarili veliku pobjedu nad Rusijom. Tako su poslije dva poraza, uvezali dvije pobjede i sada ih pobjeda nad Korejom dijeli od drugog kruga.

Brazilci su s 2:0 otvorili meč, ali ubrzo su stigli do 7:3, a bilo je i plus pet na poluvremenu (15:10).

Rusi na početku drugog dijela djeluju bolje, dolaze do minus jedan, pa su poslije dugo vremena i izjednačili (19:19), a onda nova 2:0 serija Brazilaca, koji su do kraja sačuvali prednost i slavili velika dva boda.

Briljirali su na golu Brazila Almeida i njegov kolega Teixeira. Borges je postigao sedam pogodaka za ovaj tim, Langaro šest, a Toledo pet golova.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Rusija, koja je danas bila ispod nivoa, ostala je u nastavku bez Dibirova koji je dobio crveni karton zbog guranja Almeide, a zabio je šest golova koliko i Zhitnikov, gol manje postigao je Shkurinskiy.

Brazilci protiv Koreje imaju priliku da ovjere prolaz u drugi krug uz Francusku i Njemačku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi