Vujović odgovorio Špremu: Ne postaje se veliki ako pljuješ po drugima

Očekivan odgovor

Vujović odgovorio Špremu: Ne postaje se veliki ako pljuješ po drugima

E. Škorić

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac Goran Šprem nedavno je izjavio da su kvalitete Veselina Vujovića "jednake nuli", ali selektor Slovenije mu nije ostao dužan.

Šprem smatra da Vujović koji je svojevremeno bio najbolji svjetski rukometaš uopšte nije toliko dobar trener kakvim ga mnogi smatraju.

"Vujović je bio najbolji igrač svijeta, za to kapa do poda. Međutim, ne želim mnogo da pričam o njegovim trenerskim kvalitetama. Moje subjektivno mišljenje je da je on zaista marginalan lik u hrvatskom rukometu, iako je imao razne uloge. Nije zaslužio te uloge i mislim da su njegovi trenerski kvaliteti jednaki nuli", rekao je Šprem.

"Ne znam razlog. Gorana Šprema znam kao sjajnog igrača koji je bio dio povijesnih rezultata hrvatske reprezentacije. Osobno smo se sreli dva puta u životu, rekli smo "dobar dan" i to je to. Ne znam kakva je osoba i ne želim komentirati, ali ne znam kako može tako govoriti o meni kad me uopće ne poznaje niti je sa mnom surađivao", rekao je Vujović, dodavši:

"Nemam mu što odgovoriti, mislim da bi trebao biti dovoljno pametan da zna da čovjek ne postaje velika osoba pljuvanjem po drugim ljudima".

Vujović se trenerskim poslom bavi više od 20 godina, a posljednji značajan uspjeh imao je 2017. godine kada je na Svjetskom prvenstvu odveo Sloveniju do 3. mjesta, dok je u Hrvatskoj u dva navrata trenirao Zagreb.

Top Komentari

pero98
Sprem je bio dobar igrac, ali neka drzi jezik na zubima. Vujovic bi bio dobar izbornik Hrvatske.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi