Veszprem i Vardar u finalu SEHA lige

Zagreb i Meškov u borbi za treće mjesto

Veszprem i Vardar u finalu SEHA lige

A. Beganović

U finalu završnog turnira SEHA lige igrat će Veszprem našeg Mirsada Terzića i Vardar čije boje brani nekadašnji rukometaš sarajevske Bosne, Igor Karačić.

U prvom polufinalnom susretu Veszprem je savladao Brets Meškov i to zahvaljujući boljem izvođenju sedmeraca. 

Meškov je mnogo bolje otvorio susret i nakon prvih 30 minuta imao je prednost od pet golova (11:6). Deset minuta prije kraja Veszprem je bio u zaostatku od četiri gola (18:14) i tada se činilo da je pitanje pobjednika odlučeno.

Međutim, favorizirana mađarska ekipa je tek u samom finišu zaigrala onako kako može i zna, pa je uspjela izjednačiti (20:20). Terzić i društvi su bolje izvodili sedmerce, te su se plairali u finale (24:21).

Cristian Ugalde, te Laszlo Nagy sa po pet pogodaka su bili najefikasniji kod Veszprema, dok je naš reprezentativa Mirsad Terzić postigao jedan gol. S druge strane, kod Meškova su najučinkovitiji bili Dzmitry Kamyshik, Siahey Shylovich, Rastko Stojković, te Alexander Tioumentsev sa po četiri gola.

U drugom polufinalnom susretu takođe mnogo uzbuđenje. Učesnici četvrtfinala Lige prvaka, Vardar i Zagreb, odigrali su kvalitetan meč, a na kraju je slavila ekipa iz Skoplja (26:24). 

Vardar je većim dijelom prvog poluvremena bio u prednosti, a na odmor su rukometaši makedonske ekipe otišli sa viškom od dva gola (12:10). Izabranici Veselina Vujovića bolje ulaze u drugi dio i serijom 6:2 stižu do preokreta u 37. minuti (16:14).

Karačić i društvo brzo se vraćaju, a četiri minute prije kraja dolaze do prednosti od tri gola (23:20) i iako je Zagreb u samom finišu ozbiljno prijetio, stižu do pobjede.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bili su Dejan Manaskov sa šest, te Alex Dujshebaev sa pet pogodaka, dok je Zlatko Horvat sa šest pogodaka bio najefikasniji kod Zagreba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi