Veszprem preokretom stigao do pobjede protiv Vardara, Montpellier iznenadio Vive Kielce
Veszprem slavio u derbiju protiv Vardara

Rukometna Liga prvaka

Veszprem preokretom stigao do pobjede protiv Vardara, Montpellier iznenadio Vive Kielce

S. Pašalić

U okviru grupe A rukometne Lige prvaka odigrane su tri utakmice.

Meshkov Brest je na svom terenu dočekao Rhein-Necker i upisao pobjedu 27:24. Domaći su od samog početka meča krenuli na pobjedu te su veći dio prvog poluvremena vodili, a najveća prednost je bila šest golova razlike.

Do kraja poluvremena se to smanjilo na tri razlike pa se na odmor otišlo sa 15:12 za Meshkov. U nastavku je Meshkov održavao prednost te je na kraju stigao do pobjede 27:24.

Derbi kola su odigrali Vardar i Veszprem, a pobjedu su nakon velikog preokreta upisali gosti. Vardar je bolje odigrao prvo poluvrijeme i imao prednost na poluvremenu 16:11. Drugo poluvrijeme je Veszprem sjajno odigrao i stigao do preokreta i pobjede 29:27.

U trećoj utakmici Montpellier je iznenadio Vive Kielce u gostima sa 28:27. Gosti su većinu meča imali prednost koja se kretala od jednog do pet golova razlike, a na kraju su uspjeli stići do pobjede 28.27.

Na tabeli je Barcelona i dalje na prvom mjestu sa 18 bodova i utakmicom manje, Veszprem je drugi sa 16, dok je Vardar treći sa 15 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi