RK Vardar u finišu slomio Vojvodinu
Tim iz Skoplja je zadržao vodeću poziciju u SEHA ligi i ove sezone su upisali 12 pobjeda u 14 odigranih utakmica (Foto: SEHA)

SEHA liga, 14. kolo

RK Vardar u finišu slomio Vojvodinu

Midhat Šljivak

Vardar je u 14. kolu SEHA lige savladao na gostovanju rukometaše Vojvodine rezultatom 23:26.

Iako je na kraju poražena, Vojvodina je odigrala jako dobar meč u kojem su dobrim dijelom i vodili.

Krenuli su domaći jako dobro u utakmicu. Imali su i po dva gola razlike, a Vardar je prvo vodstvo na utakmici imao tek u 20. minuti kada je za 9:10 pogodio Dibirov.

Ipak, Vojvodina je uspjela da na odmor ode vodstvom i nakon 30 minuta igre bilo je 14:13.

Gosti iz Skoplja su bolje otvorili drugo poluvrijeme. Serija od 3:0 im po prvi put donosti dva gola prednosti (14:16) u 34. minuti, no Vojvodina se jako brzo vraća u egal.

Ekipe su se sve do posljednje četiri minute smjenjivale u vodstvu, ali Vardar je u samom finišu ipak slomio neugodne domaćine. Ostavili su ih bez gola u tom periodu i na kraju su gosti došli do pobjede 23:26.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Ivan Čupić sa osam golova, Skube je dodao sedam, a Kristopans šest golova.

Kod Vojvodine su čak četiri rukometaša postigla po tri gola među kojima su Duško Čelica i Saša Marijanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi