Visočka Bosna slavila u Mostaru kod HMRK Zrinjski
Visočka Bosna bez većih je problema apsolvirala gostovanje u Mostaru.

Mostarci pružili dobar otpor ali protiv iskusnijih gostiju nisu mogli

Visočka Bosna slavila u Mostaru kod HMRK Zrinjski

Rukometaši Bosne iz Visokog večeras su u Mostaru u dvorani na Bijelom Brijegu zabilježili su sigurnu pobjedu protiv HMRK Zrinjski kojem nakon ovog poraza više ne igra ni teorija za plasman u doigravnje. Visočaci su sa sigurnih 31:23 nadigrali mlade Mostarce i potvrdili status favorita.

Početak i otvaranje utakmice donijeli su nešto bolju igru domaćeg tima koji je stvorio prednost od par golova razlike ali su iskusni i snažni gosti do kraja poluvremena tu malu prednost domaćeg tima stigli i prestigli te na odmor otišli s prednošću 16:13.

U drugom poluvremenu još se neko vrijeme igralo gol za gol a onda su gosti ubacili u brzinu više i bez većih problema priveli ovu utakmicu kraju. Odličnu partiju u redovima Bosne pružio je Muhamed Toromanović koji je postigao 8 pogodaka, a Imamagić sa 7 i Harmandić sa 6 su ga pratili u stopu. Jamaković je također s nekoliko fantastičnih obrana razbio moral Plemićima.

Bošković i Grgić postigli su po pet golova za Zrinjski a 4 je dodao Pavlović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

HMRK Zrinjski: Perić, Vučina, Bošković 5, Čule, Mandarić 2, Šaravanja, Kozina, Pavlović 4, Ivanović 2, Grgić 5, Babić, Grbavac, Marić 1, Kožulj 1, Primorac, Džeba 3

RK Bosna Visoko: Grčo, Čabaravdić 1, Burić 3, Kapić 4, Harmandić 6, Čolo, Sirćo, Selimović, Toromanović 8, Imamagić 7, Omanović 2, Jamaković

Top Komentari

Humac
Osim rodbine više niko ne prati amaterski rukomet u Mostaru.Prava sramota od rukometnog kluba koji blati ime sportskog društva.Nesposobne uprave propalih političkih anonimusa koje nemogu ni sebi a kamoli drugome ni 100KM u džep utjerati srozali su muški rukomet na najniže grane.Klub će završiti kao Sarajevska Bosna.Ne znam samo kako je bivši trener Medić mogao sebi dozvoliti da se blamira izvlačeći iz blata one koji to ne zaslužuju.Žao mi je samo trenera u mlađim kategorijama koji stvaraju igrače ili igrača od kojih je većina za otpis.Katastrofa,zreli su za 1.ligu Federacije!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi