Vogošća PH u gradskom derbiju savladala Bosnu

Derbi 18. kola Premijer rukometne lige

Vogošća PH u gradskom derbiju savladala Bosnu

S. Mlaćo

U derbi susretu 18. kola Premijer lige BiH za rukometaše snage su u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu večeras odmjerili Bosna i Vogošća PH. Slavili su rukometaši Vogošće PH rezultatom 25:20.

Vogošća prva dolazi u vodstvo, ali onda se igra izjednačen meč. Bilo je 4:4, a u 21. minuti Bosna dolazi u vodstvo 10:9.

Ipak, gosti se bude te na pauzu odlaze sa prednošću od 13:12. 

U drugom poluvremenu također neizvjestan i veoma borben meč sa obje strane, a Vogošćani drugo poluvrijeme otvaraju pogotkom te dolaze do vodstva 14:12. 

Ipak, Bosna se ne predaje i serijom od 2:0 dolazi do izjednačenja 15:15, da bi do kraja gledali veoma neizvjesnu završnicu. Petnaest minuta do kraja na semaforu je pisalo 19:18 za domaće. Po ko zna put desio se novi preokret, ovaj put Vogošće koja pravi seriju od 2:0 i devet minuta prije kraja naš šampion ima vodstvo 20:19.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Vogošćani nastavljaju sa sjajnom igrom te riješavaju par brzih napada i na kraju dobijaju ovaj meč rezultatom 25:20

Anes Bečić je predvodio goste sa osam pogodaka, dok je kod Bosne Almir Osmanhodžić postigao sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi