Vogošća pregazila Bosnu na startu nove sezone

U gradskom derbiju

Vogošća pregazila Bosnu na startu nove sezone

Danas je u Vogošći odigran gradski derbi Vogošće Poljine Hills i Bosne, u kojem je domaći tim zabilježio sigurnu i ubjedljivu pobjedu rezultatom 34:20.

Vogošća je od starta utakmice bila u rezultatskoj prednosti i na odmor je otišla s vodstvom 16:10, da bi u nastavku odigrala još bolje.

Meč je završen pobjedom Vogošće rezultatom 34:20, pa je tako ovaj tim na najbolji mogući način započeo novu sezonu u Premijer ligi.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Ibro Jelačić, Alen Geko i Almir Osmanhodžić sa po šest postignutih golova,dok je Bosnu predvodio Ismar Salkić sa četiri pogotka.

Premijer liga, 1. kolo:

Vogošća Poljine Hills - Bosna 34:20 (16:10)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Vogošća: Šabanović, Haseljić, Geko 6, Kadrić 1, Kreso 2, Zahirović, Korjenić 3, Karamehmedović, Pekić 1, Osmanhodžić 6, Stojanović 2, Bosić 3, Smajilbegović 2, Jelačić 6, Čorbo 2, Hadžić

Bosna: Alibegović 2, Zahirović3, Nadarević 3,Salkić 4, Džubur1, Živanov1, Eskić, Šestan, Čavčić, Tufekčić, Nikolić 3, Džuhera 1, Bojić, Stoisavljević, Hušić, Bračković

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi