Vogošća teže od očekivanog slavila protiv Maglaja

Premijer liga BiH, 5. kolo

Vogošća teže od očekivanog slavila protiv Maglaja

Rukometaši Vogošće slavili su pobjedu danas u meču 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem parketu protiv Maglaja rezultatom 24:19. 

Domaća ekipa je bila veliki favorit na ovom susretu, ali do trijumfa nisu baš tako lako stigli. Nakon prvih 30 minuta igre rezultat je glasio 10:9 za domaće.

Vogošća je tek sredinom drugog dijela meča uspjela da se odlijepi na tri gola razlike te su do kraja susreta uspjeli da zadrže prednost i slave pobjedu na ovom meču. Bio je ovo četvrti trijumf Vogošće ove sezone, dok je Malglaj ostao na dvije pobjede. 

Najefikasniji na susretu bio je igrač Maglaja Sedžad Abdurahmanović sa devet golova, dok je Almir Osmanhodžić imao šest pogodaka. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi