Borac u derbiju bolji od Vogošće

Premijer liga BiH, 4.kolo

Borac u derbiju bolji od Vogošće

M. Šljivak

Rukometaši Boraca pobijedili su Vogošću 22:21 u derbi susretu 4. kola rukometne Premijer lige BiH.

Banjalučani su prvi tim koji je pobijedio Vogošću u ovoj sezoni, a od samog početka Borac je imao rezultatsku prednost.

Tek u nekoliko navrata na otvaranju meča Vogošća je uspjela da stvori prednosti, ali domaći rukometaši su igrali zaista sjajno. Imali su i četiri gola prednosti u jednom trenutku, a na odmor su otišli sa plus tri, 14:11.

I u nastavku Borac je konstantno vodio. Ipak, Vogošća je uspjela da ozbiljno zaprijeti i došli su na pola minuta prije kraja do 22:21. 

Međutim, nisu uspjeli da dođu do boda i na kraju je Borac slavi trijum u velikom derbiju.

Najefikasniji u pobbjedničkom timu bio je Dejan Uničanin sa sedam golova, dok je kod Vogošće Bosić postigao šest.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Borac - Vogošća 22:21 (14:11)

BORAC M:TEL: Beširević, Stošljević, Đurđević 2, Hercegovac, Daničić 4, Mijatović 1, Ljubišić, Bubić, Subotić, Nježić, Jovanović 3, Marić 3, Ćelić 2, Šešić, Ćeranić, D. Unčanin 7. Trener: Bojan Unčanin.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

VOGOŠĆA: Hadžić, Geko 4, Kadrić, Kreso 3, Rujanac, Korjenić 1, Zahirović, Haseljić, Pekić 2, Delalić, Karmehmedović, Osmanhodžić 4, Bosić 6, Čorbo 1, Smajilbegović, Stojanović. Trener: Senad Skopljak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi