Vranješ efikasan, Brest poražen

Četiri pogotka bh. reprezentativca

Vranješ efikasan, Brest poražen

Adnan Beganović

U okviru 3. kola Lige prvaka za rukometaše, Meškov Brest našeg Vladimira Vranješa na domaćem terenu je poražen od Szegeda.

Rukometaši bjeloruskog prvaka ni u trećem susretu nisu uspjeli doći do prvih bodova u elitnom klupskom takmičenju.

Mađarski klub je opravdao ulogu favorita. Slavio je rezultatom 28:25 i tako je stigao do treće pobjede iz isto toliko mečeva.

Bosanskohercegovački reprezentativac Vranješ i Skube sa po četiri pogotka su bili najefikasniji kod Bresta, dok su Garciandia sa sedam, te Bombač sa šest pogodaka bili najefikasniji kod Szegeda.

Szeged se sa pet osvojenih bodova nalazi na vrhu tabele grupe B, dok je Brest jedina ekipa bez boda i nalazi se na samom dnu tabele.

Sjajan meč u grubi B odigrali su Dinamo Bukurešt i Porto, a slavila je portuglaska ekipa rezultatom 27:26.

Porto se večerašnjom pobjedom probio na 4. mjesto tabele sa isto toliko bodova, dok je Dinamo ostao na 6. mjestu sa dva osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi