Xavi Pasqual podnio ostavku

Legendarni trener

Xavi Pasqual podnio ostavku

Jedan od najbolji rukometnih trenera današnjice Xavier Pasqual, podnio je neopozivu ostavku na mjesto selektora Rumunije nakon što ova reprezentacija nije izborila učešće na Svjetskom prvenstvu 2019.

Španac je na kormilo nekadašnje rukometne sile sjeo ne bi li joj vratio davni ugled, no nakon poraza, tačnije pirove pobjede nad Makedonijom, odlučio je da se pozdravi.

Rumunija nije uspjela otići ni na prethodno Evropsko prvenstvo, a ovoga puta Pasqualu je glave došao njegov sunarodnnjak na klupi makedonske selekcije, bivši trener Vardara i budući PSG-a, Raul Gonzales koji je odveo Makedonce na šesti Mundijal u historiji, četvrti u nizu. Prvi su odigrali 1999.

"Protiv Rumunije nije bilo tako lako kao što izgleda. Postojao je pritisak, ali smo tokom cijelog meča kontrolisali situaciju. Dobro smo počeli, imali smo prednost, a poslije smo se vraćali iz minusa i nismo dozvolili neizvjestan finiš. Oni su ušli u seriju, ali to je normalno kada tim nema šta da izgubi i igra brzo u napadu. Znali smo da će igrati sedam na šest, Borko Ristovski je branio dobro i završili smo posao. Igrači su bili fokusirani kada je bilo najvažnije što je pokazatelj njihovog super odnosa – rekao je Gonzales.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pasqual je sa Barcelonom bio evropski prvak 2011. i 2015., a 2010. i 2013. je gubio u finalu.

U jednoj sezoni, 2015. uspio je sa Barcelonom osvojiti sedam trofeja, što nikada nikome nije ošlo za rukom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi