Zagreb na posudbu doveo dojučerašnjeg igrača Pick Szegeda

Nexe im izašao u susret

Zagreb na posudbu doveo dojučerašnjeg igrača Pick Szegeda

RK Zagreb PPD našega Senjamina Burića našao se u iznenadnom problemu zbog čega je morao dovesti igrača iz - rivalskog Nexea, ali na posudbu.

Ivan Sršen nakon odlično odrađene posudbe u Szegedu gdje je pružio nekoliko dojmljivih nastupa i u Ligi prvaka, sljedeću sezonu ponovno neće provesti u Nexeu.

Nije baš uobičajeno da klubovi koji su rivali i koji se žele boriti za iste trofeje, posuđuju ključne igrače jedni drugima. No, u Nexeu su odlučili pomoći PPD Zagrebu i posuditi mu do kraja sezone Ivana Sršena nakon što su se Plinari našli u velikim problemima na poziciji desnog vanjskog.

Naime tu je trebao igrati Mario Vuglač, no on je završio karijeru, druga opcija bio je Srbin Nikola Potić, ali on zbog ozljede neće biti na terenu duže vrijeme tako da je hrvatski prvak ostao vrlo tanak i sa samo jednim pravim desnim vanjskim i to Vekićem. Stoga su se obratili Našičanima tražeći posudbu Sršena, a ovu si im izašli u susret.

"PPD Zagrebu se iznenada dogodila potreba za desnim vanjskim jer je njihov igrač Mario Vuglač odlučio prestati igrati rukomet, a Nikola Potić kojeg su doveli krajem prošle sezone iz Srbije se teško ozlijedio u utakmicama srpske reprezentacije te duže vrijeme neće moći igrati. PPD Zagreb je došao u nezavidnu situaciju da su ostali bez desnih vanjskih igrača osim mladog Josipa Vekića te su nas zamolili da li im možemo izaći u susret posudbom Ivana Sršena.

Mi smo odlučili uložiti dodatne napore kako bismo njima pomogli, a ujedno da sebe ne oslabimo te smo uspjeli angažirati podjednako kvalitetnog igrača, našeg dobro znanog Cana Çelebija koji je pristao doći na godinu dana u RK Nexe. Toliko će trajati i posudba našeg Ivana Sršena koji ima ugovor još dvije godine i nakon isteka sezone 2018./19. opet će postati član RK Nexea.

Can Çelebi je igrao za naš klub u sezoni 2014./2015. tako da se radi o provjerenom kvalitetnom igraču. Veseli nas njegov povratak u naš klub, jer kada je igrao u RK Nexeu bio je miljenik publike, suigrača te je izvrstan sportaš i rukometaš", izjavio je za Nexeovu stranicu predsjednik kluba Josip Ergović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti