Zagreb poražen od Nantesa, Vardar ubjedljiv

Liga prvaka za rukometaše

Zagreb poražen od Nantesa, Vardar ubjedljiv

Rukometaši Zagreba zamalo su priredili senzaciju u meču 6. kola Lige prvaka.

Zagrepčani su gostovali kod viceprvaka Evrope, odnosno momčadi Nantesa, a na gostovanju u Francuskoj na kraju su poraženi rezultatom 20-23 (11-10).

Pružili su gosti vrlo dobru partiju, pogotovo u prvom dijelu, a i na odmor su otišli s prednošću od 11:10. Ipak, nastavak utakmice nije bio savršen kao početak, počeli su griješiti igrači Zagreba, što ih je u finišu i koštalo poraza.

Kod Zagrepčana se istakao Zlatko Horvat sa pet golova, dok je pobjednički tim predvodio Kiril Lazarov sa istim brojem pogodaka.

Razloga za slavlje je imao Vardar, čiji su rukometaši sa 30:23 savladali Meshkov Brest i tako došli do petog trijumfa u elitnom takmičenju.

Šampiona Makedonije je do pobjede predvodio Mostarac Igor Karačić sa 11 pogodaka, efikasni su još bili Ivan Čupić i Timur Dibirov sa šest, dok je u redovima Meshkova bolji od ostalih bio Alexander Shkurinskiy sa pet.

Kada su u pitanju ostali susreti, Veszprem je od Rehein-Neckara poražen sa 29:28, identičnim rezultatom Wisla Plock je slavila protiv Dinama iz Bukurešta, dok u duelu između Kristianstada i Montpelliera pobjednika nije bilo (29:29).

Liga prvaka, 6. kolo:

Riihimäen Cocks - Elverum 25:28
Nantes - Zagreb 23:20
Vardar - Meshkov Brest 30:23
Veszprem - Rhein-Neckar 28:29
Wisla Plock - Dinamo 29:28
Kristianstad - Montpellier 29:29
Sporting - Presov 26:28
Ademar - Thun 24:21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi