Vardar nikada prije nije ovako ponižen
Bez kompletne prve postave prvak Makedonije nije imao šta da traži u Bjelorusiji, pa je doživio poraz od 15 golova razlike

Najteži poraz u SEHA ligi

Vardar nikada prije nije ovako ponižen

E. Škorić

Meškov Brest je u sedmom kolu SEHA lige razbio Vardar sa 35:20.

Bjeloruski sastav danas je stigao do četvrte pobjede, dok je Vardar upisao drugi poraz u nizu, ali nikada prije nije doživio nešto slično kao danas.

Ovo je makedonskom prvaku bio najteži poraz u povijesti u SEHA ligi. Prethodno su Skopljacima najteži poraz bili od Veszprema 31:23 i Meškova sa 30:22 u sezoni 2014/15.

Vardar je danas bio bez prve postave, pa se ništa drugo nije moglo ni očekivati, a naredni duel igra s Nexeom za sedam dana.

Već na poluvremenu je bilo 19:9, a nemoćni Vardar ni u nastavku nije uspio da se makar malo spasi katastrofe. Štaviše, Meškov je otišao na maksimalnih plus 15 i upisao je jednu od najvećih pobjeda u svojoj povijesti.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Simon Razgor je postigao šest golova za Meškov, pet Alexander Bačko, a po četiri Yahor Budzeika, Andrei Yaschanka i Artsiom Selviasiuk.

U redovima danas očajnog Vardara Janja Vojvodić je postigao pet golova, a Stefan Atanasovski i Martin Popovski po četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi