Prvi poraz Vardara, loš nastup Zagreba u Zaporožju
Liga prvaka i ove sezone donosi zaista velika uzbuđenja. Iz kola u kolo gledamo zaista odličan rukomet, iznenađenja uvijek ima, ali i nekih ludih rezultata (Foto: EPA)

Liga prvaka, 5. kolo

Prvi poraz Vardara, loš nastup Zagreba u Zaporožju

Midhat Šljivak

Ekipa Vardara doživjela je prvi poraz u ovosezonskom izdanju Lige prvaka.

Makedonski šampion je gostovao kod Vive Kielcea u 5. kolu i na kraju je poražen rezultatom 31:27.

Kielce je vodio od prve do posljednje minute. Vardar je bio konstantno blizu, ali ne dovoljno da napravi problem domaćem timu koji je na kraju slavio pobjedu.

Luka Cindrić je sa osam golova predvodio Kielce, dok su Škube i Dibirov na drugoj strani pogađali šest puta.

Zagreb je doživio težak poraz na gostovanju kod Motor Zaporožja (35:27).

Iako je hrvatski prvak do sredine prvog poluvremena igrao sjajnu, igra im se odjednom raspala. Pravili su veliki broj grešaka i to su rukometaši Motora koristili i na kraju su potpuno razbili Zagreb.

Reprezentativac BiH Senjamin Burić je kod Zagreba postigao četiri gola.

Pick Szeged je u još jednom interesantnom meču savladao Flensburg rezultatom, dok je PSG uz dosta muke dobio na gostovanju Skjern 24:26. Benjamin Burić je na golu Flensburga imao osam odbrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi