Nevjerovatna serija Zagreba za veliku pobjedu protiv Veszprema

Druga pobjeda u Ligi prvaka

Nevjerovatna serija Zagreba za veliku pobjedu protiv Veszprema

E. Oštraković

Rukometaši PPD Zagreba ostvarili su pobjedu u okviru 8. kola Lige prvaka protiv mađarskog Veszprema sa 29:26.

Iako su imali zaostatak od dva gola na poluvremenu jer su gubili 12:14, uspjeli su da naprave veliki preokret i ostvare pobjedu.

Desilo se sve to samo sedam dana nakon što su u neizvjesnoj utakmici izgubili u Veszpremu, ali su pokazali da mogu da pariraju ekipi iz Mađarske.

Za Zagreb je ovo bila druga ovosezonska pobjeda u Ligi prvaka, ali obzirom na protivnika, veoma je važna.

Sredinom drugog poluvremena bilo je 19:21 za Veszprem, ali onda je krenula nevjerovatna igra domaćih rukometaša.

Napravili su igrači PPD Zagreba seriju od čak 8:1, te su pet minuta prije kraja imali vodstvo od 27:22 i nisu ga ispustili.

Sjajan je na golu Zagreba bio Dino Slavić, a najefikasniji su kod domaćih bili Karpo Sirotić sa šest, te Luka Lovre Klarica i Stefan Dodić sa po četiri gola.

Kod Veszprema su najefikasniji sa po sedam golova bili Yahia Fathy i Andreas Nilsson.

Ekipa PPD Zagreb sada ima pet bodova i nalaze se na sedmom mjestu na tabeli, dok je Veszprem prvi sa 13 osvojenih bodova.

Sledeću utakmicu PPD Zagreb igra u gostima kod Dinamo Bukurešta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi