Zanimljiv prijedlog stiže iz RK Čelik

Nikako nisu za kraj

Zanimljiv prijedlog stiže iz RK Čelik

S. Mlaćo

I u članu drugog ranga bh. rukometa RK Čelik nisu za kraj rukometnog prvenstva.

Većina klubovi u Premijer ligi jeste, osim onih koji bi prema trenutno stanju napustili takmičenje, što je i očekivano.

Iz Zenice poručuju da se prvenstvo ne treba završiti za zelenim stolom. Zeničani se nadaju plasmanu u elitni rang bh. rukometa.

"Predlažemo da se razmotri naš prijedlog da se prvenstvo Premijer lige BiH završi organizacijom ”Lige 4 za prvaka”, a da posljednje 4 (ili 6 ekipa) igraju ”Ligu za opstanak”, istakli su iz RK Čelik.

"U Prvoj ligi FBiH Sjever, gdje je RK Krivaja bolja od RK Čelika samo za jednu pobjedu i to u međusobnom susretu RK Čelika i RK Krivaje u utakmici odigranoj u Zavidovićima, predlažemo da se odigra uzvratna utakmica ta dva kluba u Zenici, pa onaj ko pobijedi, neka ide u Premijer ligu BiH. Ne smije se dozvoliti da se član Upravnog odbora saveza Mensur Sinanović, koji se godinu sam isključio i nije dolazio na sjednice Upravnog odbora, a sada je predsjednik RK Krivaje, samonicijativno vrati (sam se vratio) u Upravni odbor, kako bi RK Krivaji poklonio ovogodišnje prvenstvo".

"Mnogo poštenije i korektnije bi bilo, pogotovo ako se dobro zna da, sve i kada bi se prvenstvo nastavilo, osim ova dva kluba realno niko ne bi imao šanse za osvajanje prvog mjesta: velika je bodovna razlika između drugog i trećeplasiranog kluba na tabeli", tvrde u RK Čelik.

Iz Zenice su predložili i platformu razvoja rukometa.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Predlažemo da Upravni odbor Rukometnog saveza BiH i entiteski savezi, sve do kantonalnih i opštinskih saveza, hitno izrade dokument o revolucionarnim pozitivnim promjenama u bh. rukometu, sa preciznom analizom stanja i daljeg bitisanja rukometnog sporta. Posebno da se izradi platforma i Akcioni plan rješavanja ključnih pitanja rukometa, kao što su pitanja registracije Saveza, PDV broja, sistema takmičenja za narednih 10 godina, sa akcentom na omasovljenje rukometa za mlade i žene, te ostalih neriješenih pitanja – kaže se u saopštenju RK Čelika i dodaje:

”Kroz platformu razvoja rukometa treba se riješiti sistem takmičenja za narednih 10 godina, funkcionisanje ”A” i ”B” Premijer lige BiH, Jedinstvene liga FBiH i RS-a, po dvije entitetske lige (Sjever i Jug) i kantonalne lige.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi