Zaradio tešku povredu protiv Bosne: Damir Doborac uspješno operisan

Nekdašnji bh. reprezentativac

Zaradio tešku povredu protiv Bosne: Damir Doborac uspješno operisan

Samir Mlaćo

U revanš susretu četvrtfinala Kupa BiH u rukometu visočka Bosna je u Gračanici savladala RK Gračanica 21:16, te zasluženo izborila prolaz dalje. 

Pored dosta kvalitetne utakmice i sjajne atmosfere, ovaj meč obilježila je i povreda nekadašnjeg bh. reprezentativca Damira Doborca koji je u jednom doskoku na početku drugog poluvremena teško se povrijedio, te je kolima Hitne pomoći prevezen u UKC Tuzla.

Šokantno je to djelovalo na njegove saigrače koji su na kraju upisali poraz, dok je Doborac uspješno operisan.

"Obavještavamo sve istinske ljubitelje rukometa i poštovaoce bh. rukometne legende Damira Doborca, da je naš igrač sinoć uspješno operisan na UKC-u Tuzla.
Prema našim saznanjima, laički rečeno, pukla je čašica u koljenu i potrgan je ligament koji veže patilu i kvadriceps.
Dakle, radilo se o težoj povredi, ali je hirurški tim Klinike za ortopediju, zadovoljan urađenim operativnim zahvato", obavijestili su javnost iz RK Gračanica, te dodali.

"Damir se osjeća dobro, nekoliko dana će ostati na oporavku u UKC-u, gips na nozi nosiće do mjesec i po dana, nakon čeka slijedi banjska rehabilitacija uz fizikalne vježbe.
I ovim putem našem Damiru želimo brz oporavak, a svima Vama koji ste se raspitivali za njegovo zdravstveno stanje se zahvaljujemo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi