ŽRK Krivaja rutinski do pobjede protiv HŽRK Zrinjski

ŽRK Krivaja rutinski do pobjede protiv HŽRK Zrinjski

Rukometašice Krivaje iz Zavidovića slavile su večeras u Mostaru protiv HŽRK Zrinjski u okviru 7. kola PL rezultatom 33:19. 

Iskusne gošće pitanje pobjednika riješile su već u prvom poluvremenu kada su nakon 30 minuta igre domaće rukometašice ostavile na samo 7 postignutih golova.

Zrinjski je u ovoj utakmici bio lišen usluga jedne od najboljih igračica Alme Teskeredžić koja je nedavno napustila redove nekadašnjih prvakinja Bosne i Hercegovine. Krivaja je do kraja utakmice prednost povećavala na konačnih +14 te je Zrinjski nakon 7 kola ostao na samo jednom trijumfu.

Kod Krivaje najbolja Bašić s 8 pogodaka, a 7 je dodala Mehanović. Kod domaćih Ćorić 5 pogodaka, dok je Mišura postigla 4 gola.  

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

HŽRK Zrinjski: Kolobarić, Arapović, Mišura 4, Džidić 1, Karačić 1, Vistorop 2, Milanović 3, Radoš 3, Leese, Ćorić 5

ŽRK Krivaja: Ridžal 5, Džakmić 2, Bukvić, Latifović, Cerić, Mehanović 7, Dautović 1, Mehinagić 2, Hamurović, Latifović 1, Ćosić 5, Sikimić 2, Bašić 8, Huskić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi