Završena saga oko vraćanja Manuela Štrleka u reprezentaciju Hrvatske

Nakon što je napisao molbu

Završena saga oko vraćanja Manuela Štrleka u reprezentaciju Hrvatske

E. Oštraković

Konačno je završena i saga oko povratka Manuela Štrleka u rukometnu reprezentaciju Hrvatske.

On je propustio EURO 2020, a onda je odstranjen na duže staze iz reprezentacije. Ipak odlučio je da napiše molbu rukometnom savezu Hrvatske.

Upravo ta molba je uslišena, a predsjednik HRS-a Tomisav Grahovac rekao je sledeće:

"Kao što znate, Manuel Štrlek je poslao molbu Upravnom odboru i Skupštini HRS-a, i ispričao se. Kako se bližio rok za prijavu igrača za olimpijske kvalifikacije u Parizu, koje su kasnije otkazane, a evo nedavno su i same Olimpijske igre odgođene, bilo je nemoguće u uvjetima prijetnje korona virusa koji je počeo kreirati naš život, sazvati sjednicu Upravnog odbora ili Skupštine HRS-a, a naš Statut mi dopušta tu mogućnost, ja sam naravno potpisao odluku o dopuštenju Manuelu Štrleku da se stavi na raspolaganje reprezentaciji. Sada je sve na izborniku Lini Červaru. Ukoliko bude trebao Manuela Štrleka, on će ga i pozvati. Inače jasno je svima, on je sjajan igrač i jako mi je drago da se cijela ta priča završila na ovaj način".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi