Hrvatski rukometaš moli da se vrati u reprezentaciju

Poslao molbu HRS-u

Hrvatski rukometaš moli da se vrati u reprezentaciju

A. Čaušević

Ponekad sportisti kada shvate da su pogriješili odluče da se pokaju. Danas je to uradio Manuel Štrlek.

Štrlek je zimus svojom voljom odbio da igra za Hrvatsku na Evropskom prvenstvu, a danas je HRS-u poslao molbu da se vrati među Kauboje.

"Ja, Manuel Štrlek, ovim dopisom molim Skupštinu Hrvatskog rukometnog saveza i Upravni odbor HRS-a da ukine odluku vezanu uz moje neigranje za hrvatsku rukometnu reprezentaciju, nakon što sam svojom odlukom odbio igrati za reprezentaciju. Spreman sam se staviti na raspolaganje selektoru za predstojeće reprezentativne akcije. Unaprijed zahvaljujem", stoji u saopštenju rukometaša Veszprema.

Štrelkova molba će biti razmatrana u najskorije vriijeme. Prvo će to uraditi Upravni odbor, a konačnu odluku će donijeti Skupština HRS-a.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

U slučaju da se uvaži molba Štrlek će se u reprezentaciju vratiti već u aprilu kada viceprvak Evrope igra kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre protiv Francuske, Portugal i Tunisa.

Top Komentari

GigantMostarski
E moj strlek, nema s linom za****ncije to si davno trebo znat. Kud srece da si bio u finalu, spanjolci mi sigurno pali jer prakticki Hrvati su imali jedno ljevo krilo i to Mandic koji je svaku tekmu igru i pado je radi umora. A ti kao najbolje krilo na svijetu si falio i to jako jako u finalu
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi