Červar odgovorio Štrleku: "Zna on gdje mu je mjesto"

Rukometaš zatražio povratak u reprezentaciju Hrvatske

Červar odgovorio Štrleku: "Zna on gdje mu je mjesto"

A. Čaušević

Manuel Štrlek je jučer od HRS-a zatražio povratak u reprezentaciju Hrvatske nakon samovoljnog napuštanja selekcije pred Evropsko prvenstvo.

Krilo mađarskog Veszprema je poslalo molbu da mu se dopusti novo igranje za popularne Kauboje, a odluka će biti donesena u najkraćem roku.

Stigao je i odgovor selektora Hrvatske Line Červara koji je uveo Štrleka u reprezentaciju te mu poručio da i dalje za njega ima mjesta u timu.

"Sve je izvodljivo. Manuela sam u reprezentaciju uveo 2008. godine. Naravno da bih htio da se vrati, ali treba poštovati cijeli proces koji slije, skupština Saveza će odlučivati o tome. Naravno da se nadam da će se vratiti. Poštujem ga kao krilo, mislim da je jedan od najboljih u Evropi, nijedan trener ga se ne bi odrekao, posebno ne ja koji sam ga uveo u reprezentaciju", rekao je Červar.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"On je igrač koji pravi razliku. Ne bih htio nikoga da potcenjujem u ekipi, ali drugi igrači ga poštuju u reprezentaciji, radi se o sjajnom dečku, nikad nisam s njim imao problema, lično sam mu rekao da mi je žao što nije išao na EP. Ali tada sam mu rekao, kao i prije toga, da mislim da je njemu mjesto u reprezentaciji, a i on to zna", dodao je iskusni stručnjak.

Top Komentari

sport1
Sve pohvale i igracu i treneru
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi