Zbog čega nije odigran meč u Prijedoru?

U HRK Grude razočarani

Zbog čega nije odigran meč u Prijedoru?

S. Mlaćo

Duel Premijer lige za žene između ŽRK Mira i HRK Grude nije odigran.

Gošće ističu da su po dolasku u Prijedor informisani od Maria Davidovića, direktora ŽRK Mira da utakmica neće biti odigrana, a kao razlog je naveo nemogućnost organizacije utakmice zbog velikog pritiska na klub da se utakmica ne smije igrati.

Gošće ističu da su po dolasku u Prijedor informisani od Maria Davidovića, direktora ŽRK Mira da utakmica neće biti odigrana, a kao razlog je naveo nemogućnost organizacije utakmice zbog velikog pritiska na klub da se utakmica ne smije igrati.

Sada su se oglasili iz HRK Grude.

"Ovim putem kao šesterostruki uzastopni prvaci BiH želimo izraziti svoje zgražanje događajima kojima zadnjih dana i tjedana svjedočimo u rukometu , posebno u ženskom rukometu u BiH.

Rukomet je športska igra u kojoj nema mjesta za političke i svekolike druge igrice. Pritisci i prijetnje kojima su izloženi rukometni djelatnici u klubovima, treneri, igračice te svi neistomišljenici pojedinaca koji imaju bolesne ambicije i koji žele sve klubove i cijeli sustav podrediti ostvarivanju svojih nerealnih ciljeva moraju naići na opću osudu javnosti i nestati iz rukometa.

HRK „Grude“ se zalaže za dosljednu provedbu svih propisa RS BiH, primjenu svih odluka Upravnog odbora i drugih organa i tijela RS BiH te osobito za isti status , prava i obveze za sve klubove u BiH.

Najoštrije osuđujemo retoriku podcjenjivanja i omalovažavanja pojedinaca, klubova, ili saveza te kontinuirane pokušaje nametanja nepostojećih odredbi , promjene već donešenih odluka i prilagođavanja cijelog sustava bilo kojem pojedincu ili klubu. Osuđujemo i sve pokušaje ucjena, ultimatuma, blokada i pokušaja trgovine već donesenim i provedenim odlukama nadležnih organa RS BiH .Nažalost zadnjih nekoliko tjedana smo svjedoci upravo takvih stvari ,a razlozi otkazivanja utakmice ŽRK Mira-HRK Grude to samo potvrđuju.

U svojoj kratkoj ,ali iznimno bogatoj povijesti HRK Grude je uvijek gajio sportski duh i korektne odnose sa svim klubovima kako u BiH tako i puno šire. ŽRK Mira je svakako jedan od klubova s kojim smo imali i imat ćemo odlične odnose.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Želimo istaći iznimno korektan odnos g-đe Nade Đaković i ostalih predstavnika ŽRK Mira u komunikaciji s našom, ekipom tijekom cijelog našeg boravka u Prijedoru i iskreno zahvaljujemo na tome.

Upravni odbor HRK Grude", stoji u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi