Burno u Egiptu: Još jedna reprezentacija se povukla sa Svjetskog prvenstva!

Novi problemi

Burno u Egiptu: Još jedna reprezentacija se povukla sa Svjetskog prvenstva!

E. Škorić

Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu počelo je prije nekoliko dana, no prate ga razne nevolje i neobične odluke.

Dan prije Svjetskog prvenstva Češka je otkazla učešće, pa je "upala" Sjeverna Makedonija, a nekoliko dana nakon što je turnir počeo, Zelenorski Otoci su odlučili da se povuku.

Oni su jučer morali otkazati utakmicu protiv Njemačke, a nakon novih slučajeva koronavirusa u timu, odlučili su da napuste SP u Egiptu.

Prema pravilniku IHF-a, svaka ekipa mora imati barem 10 igrača i jednog golmana, a Zelenorski Otoci nisu ispunili kvotu za duel s Njemačkoj, pa je meč registrovan rezultatom 10:0 za Nijemce.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Očekivalo se da će Zelenortskoj Republici doći zamjene za treću utakmicu grupe, ali im PCR testovi uoči dvoboja protiv Urugvaja nisu bili negativni pa su se morali povući.

Zelenortski Otoci su jedna od sedam afričkih reprezentacija koje su izborile nastup na Svjetskom prvenstvu. Preostale reprezentacije su Maroko, Tunis, Alžir, DR Kongo, Angola i domaćin prvenstva Egipat.

Top Komentari

WOLF20
Realno i zalutali su na SP
4 1
user1583752673
I sta ce sad biti?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi