Žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo je vrlo brzo, ali ima i jedna loša vijest

Zmajevi će sigurno dobiti tešku grupu

Žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo je vrlo brzo, ali ima i jedna loša vijest

Rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine sigurno očekuje vrlo teška grupa na Evropskom prvenstvu naredne godine. 

Nakon što su naši Zmajevi izborili historijski plasman na Euro, sada smo u iščekivanju izvlačenja grupa za ovo takmičenje, a tu svakako ne možemo računati na neku posebnu sreću.

Razlog je svakako taj što će naša selekcija, obzirom da je u svojoj kvalifikacijskoj grupi završila treća, vjerovatno u žrijebu za Euro biti u najslabijem četvrtom šeširu.

To znači da će Prce i društvo moći dobiti samo one, po rankingu, jače selekcije od sebe, pa svakako možemo očekivati vrlo vrlo tešku grupu koju će biti teško proći. Inače, žrijeb će biti održan u Beču, 28. juna.

Iako smo u kvalifikacionoj grupi završili tek kao treći, treba reći da su naši Zmajevi najbolja trećeplasirana reprezentacija u kvalifikacijama što sigurno govori da smo se itekako zasluženo našli na prvenstvu Evrope.

Podsjetimo, naš tim je, nakon poraza od Bjelorusije u srijedu, večeras pobijedio Češku u gostima sa 24:23.

Brutalna poruka bh. rukometaša nakon plasmana na EP

Alen Ovčina dao je i danas svoj doprinos u plasmanu reprezentacije Bosne i Hercegovine na Evropsko prvenstvo.

Sjajni bh. rukometaš je nakon utakmice i pobjede u Češkoj (23:24) poslao jasnu poruku svim onima koji su sputavali reprezentaciju BiH.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Hejteri i grobari reprezentacije mrš".

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Sam plasman je veliki podvig. Prirodno je da budemo u najslabijem šeširu jer smo jedna od najslabijih reprezentacija na Euru. Ali to sada uopće nije bitno jer slavimo uspjeh na EP. Bravo Bosno i Hercegovino!!!
18 0
Bulle
Sta sad ako ce dobit najjace pa ides na prvenstvo gdje su najbolji cuj teska grupa i ova je bila!
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi