Gasi se bivši premijerligaš: Bili smo mali klub velikog srca

Tužan dan za bh. sport

Gasi se bivši premijerligaš: Bili smo mali klub velikog srca

H. Zilić

Bivši član Premijer lige BiH, ŽRK Dubica prestaje s aktivnim radom.

Klub je u proteklih osam godina bilježio sjajne rezultate u omladinskim kategorijama na Međunarodnoj i domaćoj sceni.

Seniorke su igrale i PLBiH, a klub je dao veliki broj omladinskih reprezentativki BiH, a neke od djevojaka su danas i seniroske reprezentativke Bosne i Hercegovine.

Klub je dao i najperspektivnij u sportistkinju BiH, riječ je o Jovani Ilić, koja je igrala i za slavnu Budućnost iz Podgorice.

Povodom svih dešavanja u klubu, kolektiv iz Dubice se oglasio saopštenjem.

"Na današnji dan 04.07.2014 naš klub zvanično je počeo da postoji. Tada vođeni ljubavlju i željom da dokažemo da Dubica zaslužuje bolje odlučili smo se za taj korak da napravimo u to vrijeme treći klub u gradu.

Dubica kao mali grad je tad imala jedina možda u BiH tri kluba u istom trenutku. Postigli smo razne uspjehe, proputovali smo pola Evrope sa raznim ekipama i napravili dosta na promociji grada. Kako se smanjuje broj djece i kako je sve teže bilo da opstanu oba kluba zbog finansijske nestabilnosti odlučili smo se da je bolje da dalje ne postojimo i prepustimo djecu u drugi klub jer počeo je da pada rukomet sa po sedam ili osam curica po ekipi, a potrebno je 16 bar", stoji u saopštenju ŽRK Dubica, koji još dodaje:

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

"Hvala svim našim igračicama i roditeljima koje su prošle kroz naš klub. Dali smo u većini slučajeva i više nego što smo imali. Bili smo mali klub velikog srca gdje smo sve ispoštovali svoje igrače. Hvala i curama sa strane koje su boravile kod nas da ih ne nabrajamo sve trebalo bi dosta vremena za to. Profil na FB nećemo gasiti da bi ostali upamćeni neki naši poduhvati za bolje rukometa.

Pozdravićemo vas sve i zahvalit se na saradnji uz naš pozdrav."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi