Darija Milanović: U Dubici pokušati doći do zlata vrijednih bodova
Darija Milanović ove sezone jedna je od rijetkih svijetlih točaka u igri HŽRK Zrinjski

Talentirana rukometašica HŽRK Zrinjski

Darija Milanović: U Dubici pokušati doći do zlata vrijednih bodova

Rukometašice HŽRK Zrinjski sutra će u dalekoj Dubici pokušati u okviru 11. kola Premijer Lige pokušati doći do bodova koji bi im zlata vrijedili u borbi za opstanak.

Mostarke koje su se ove sezone vratile u ligu ne igraju najbolje, u deset utakmica izboren je samo jedan trijumf i to u Tuzli, a ono što predstoji mladom timu Zrinjskog sigurno je teška i neizvjesna borba za premijerligaški status. 

Jedna od svijetlih točaka u igri Plemkinja ove sezone su partije mlade, 19-godišnje cure iz Stoca, Darije Milanović koja je raskoš svog talenta pokazala u gradskom derbiju protiv Katarine. Za SportSport.ba Darija je najavila sutrašnji susret protiv Dubice i malo se osvrnula na učinak Zrinjskog u ovoj sezoni:

"Sutrašnja utakmica nam je jako bitna" - počela je Milanović i dodala:

"Putovanje će biti dugo, idemo u Dubicu gdje nas dočekuje tim koji je u sličnoj situaciji kao i mi i kojeg ne trebamo nimalo olako shvatiti. Utakmica se igra za jako bitne bodove. Kao što zna, Zrinjski nije baš u bajnoj poziciji na ljestvici tako da su nam trenutno svi bodovi bitni za opstanak u ligi. Na nama je da damo sve od sebe na terenu i da se borimo kao što se znamo i možemo boriti, te da donesemo bodove kući".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Darija, polusezona je na pragu, Zrinjski se grčevito bori za ostanak u ligi?

"Što se tiče ove polusezone dobivena je samo jedna utakmica. Naš rad i trud nije u potpunosti pokazan.Iako se to možda ne vidi, bilo je tu dosta dobrih trenutaka. Budući da nam je ovo prva godina kako se natječemo u PLBiH ne možemo baš očekivati da budemo u gornjem dijelu ljestvice. Za sada nam je cilj samo da ne ispadnemo. Mlada smo ekipa za koju vjerujem da može puno bolje samo dok se malo prilagodimo utakmice su dosta jake, iskusniji i stariji protivnici. Trebamo još poraditi dosta na sebi ali mislim da će iduća polusezona biti dosta bolje odigrana nego ova koju ćemo završiti sutra utakmicom u Dubici" - kazala je mlada Darija Milanović za SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi