Krivaja u derbiju bolja od Hadžića, nestvarna pobjeda Gruda protiv Hrasnice

Premijer liga za rukometašice

Krivaja u derbiju bolja od Hadžića, nestvarna pobjeda Gruda protiv Hrasnice

A. Beganović

Nakon tri odigrana kola u Premijer ligi za rukometašice samo su dvije ekipe sa maksimalnim učinkom. Radi se o Grudama i Krivaji.

U derbiju 3. kola Krivaja je na domaćem terenu dočekala Hadžiće i upisala je ubjedljivu pobjedu. Slavile su domaće sa ubjedljivih 36:26.

U prvom dijelu gledali smo izjednačen meč, a na odmor se otišlo pri rezultatu 15:14 za Krivaju. No, u drugom dijelu su aktuelne osvajačice Kupa potpuno zakazale što su domaće rukometašice znale iskoristiti i na kraju su upisale ubjedljiv trijumf.

Sara Bašić sa devet, te Ilma Mehanović sa sedam pogodaka su bile najefikasnije kod Krivaje, dok je Dejana Kulić sa sedam pogodaka bila najefikasnija kod Hadžića.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Aktuelne prvakinje, rukometašice Gruda, poigrale su se sa Hrasnicom. Na Ilidži su Grude slavile sa nestvarnih 56:21. Teodora Petković sa 12, te Milica Stamatović i Jovana Ilić sa po osam pogodaka su bile najefikasnije kod Gruda, dok su Aida Pokvić sa pet, te Adna Husičić sa četiri pogotka bile najučinkovitije kod Hrasnice.

Rukometašice Izviđača su u Ljubuškom bile bolje od Mire iz Prijedora (31:30), Zrinjski je u gradskom derbiju savladao Katarinu (26:25), Knežopoljka je savladala Goražde (22:13), dok je Borac u Brčkom savladao Jedinstvo (37:29).

Top Komentari

sport1
Ponovo Basic medju najboljim, pa makar i u zenskoj. Prava cestita rukometna Basic porodica. Pozdrav za Basice, Krivaju, Zavidovice...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti