Jedan od najstarijih bh. klubova 70. rođendan će dočekati u PLBiH

Ilidžanke se vraćaju u društvo najboljih

Jedan od najstarijih bh. klubova 70. rođendan će dočekati u PLBiH

H. Zilić

ŽRK Ilidža je jedan od najstarijih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini.

Klub je osnovan 1952. godine, dakle naredne godine slave 70. rođendan, a dočekat će ga u društvu najboljih.

Rukometašice Ilidže su s omjerom od 13 trijumfa i jednog remija "prošetale" kroz Prvu ligu FBiH, tako da ih nakon dvije godine odsustva očekuje povratak u PLBiH. Ilidžanke su šest puta predstavljale BiH na evropskoj sceni, jubilej i poklon za 70. rođendan nije mogao biti bolji od furioznog povratka u društvo najboljih.

Neriješeno u Mejdanu, Ilidžanke bez poraza do Premijer lige

U posljednjem 14. kolu Prve lige FBiH za rukometašice Jedinstvo i Ilidža su u Mejdanu odigrale neriješeno 23:23.

Prvo poluvrijeme je pripalo gošćama, dok su u nastavku bolje bile domaće rukometašice koje su golom pet sekundi prije kraja izbjegle poraz.

Oglasi

S ovim remijem Ilidža se bez poraza vraća u Premijer ligu. Ilidžanke su sezonu završile sa 13 pobjedi i jednim neriješenim rezultatom.

Na drugoj strani, mlada ekipa Jedinstva je pokazala da će ukoliko nasavi ovako igrati sljedeće sezone konkurisati za promociju u najjači rang.

Kod Jedinstva Monika Tadić je postigla sedam, a Ajna Mačak i Jasmina Osmanović po šest golova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Ilidžanke su ravnomjerno rasporedile golove. Nekoliko igračica je postiglo po dva i tri pogotka, a jedino se sa šest golova izdvojila Almedina Imširović.

Kod Ilidže se istakla i sjajna Medina Klepo koja je meč završila sa 15 odbrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi