Naida Škaljić i Lejla Hodžić predvodile Ilidžu do trijumfa protiv Turbine

Ozvaničen povratak u PLBiH

Naida Škaljić i Lejla Hodžić predvodile Ilidžu do trijumfa protiv Turbine

H. Zilić

Rukometašice Ilidže vratile su se u PLBiH.


U 13. kolu Prve lige FBiH u derbiju su savladale Turbinu rezultatom 35:26 i tako matematički obezbijedile prvo mjesto kolo prije kraja.

Ilidžanke su od početka susreta imale rezultatsku prednost, a pred kraj prvog poluvremena odlaze na +6, rezultat je glasio 16:10 i tu prednost su održavale većim dijelom susreta.

Pred kraj su ubacile u brzinu više za konačnih 35:26.

Ovo je za izabranice Elvira Baručije bio 13. trijumf u isto toliko kola i naredni vikend će u Tuzli trijumfom protiv Jedinstva imati priliku da sezonu okončaju bez poraza.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Najefikasnija u redovima Ilidže bila je Naida Škaljić sa sedam golova, Lejla Hodžić je postigla šest pogodaka, a pet puta su mrežu Turbine zatresle Maja Mihajlović i Almedina Imširović. Na golu su odlične bile Medina Klepo i Ilhana Galijatović Dragunić.

U timu Turbine Lidana Tahirović Redžo je bila najefikasnija sa deset golova, pratila je Hana Šehić sa sedam pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije