ŽRK Ilidža u sjajnoj utakmici nadoknadio minus iz Prijedora i plasirao se na Final Four Kupa BiH

Savladale ekipu mire

ŽRK Ilidža u sjajnoj utakmici nadoknadio minus iz Prijedora i plasirao se na Final Four Kupa BiH

H. Zilić

Rukometašice Ilidže nakon šest godina pauze ponovo će igrati na Final Fouru Kupa BiH.

Ilidžanke su sinoć u revanš utakmici četvrtine finala Kupa BiH savladale Miru iz Prijedora sa 25:18 u sjajnoj atmosferi u dvorani "Sabit Hadžić" i tako nadoknadile minus od pet golova iz prvog meča u Prijedoru gdje je Mira slavila sa 26:21.

Susret na Ilidži ponudio je veoma borben rukomet. Domaće igračice su od početka meča bile u vodstvu, a trenutak koji je prelomio meč desio se sredinom drugog poluvremena kada Ilidžanke prave seriju od 4:0 odlaze na 20:14 i nakon toga su pomenutu prednost sačuvale do kraja sigurnom igrom u napadu, a posebno u odbrani.

Kod Ilidže najefikasnija je bila Almedina Imširović sa sedam golova, Ismihana Perla je dodala pet, Naida Škaljič je psotigla četiri gola. Maja Mihajlović je odigrala sjajnu odbranu i dodala tri gola u napadu, dok je Jasmina Pavlović sa nekoliko sjajnih asistencija držala Ilidžu u trenucima kada se lomio meč Na golu je odlična bila Medina Klepo sa 14 uspješnih odbrana.

U redovima Mire tri igračice su postigle po četiri pogotoka, a to su Dragica Gligorević, Azra Bašanović i Milica Bilbija.

Peti put od nezavisnosti Bosne i Hercegovine naša ekipa je na Final Fouru Kupa Bosne i Hercegovine. Ponovo smo među...

Posted by ŽRK Ilidža on Wednesday, March 9, 2022

Pored Ilidže na Final Fouru Kupa BiH gledat ćemo još ekipe RK Hadžići Interlogistic, HRK Grude i ŽRK Krivaja Zavidovići.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi