Ilidžankama malo nedostajalo da savladaju višestruke prvakinje države
FOTO: ŽRK Ilidža/facebook

Sjajan rukometni meč na Ilidži

Ilidžankama malo nedostajalo da savladaju višestruke prvakinje države

H. Zilić

Sjajnu rukometnu predstavu u 11. kolu Premijer lige BiH za rukometašice sinoć su u KSC Ilidža, dvorani "Sabit Hadžić", odigrali ŽRK Ilidža i HRK Grude.

Gruđanke koje su višestruke prvakinje Bosne i Hercegovine, tražile su tirjumf za potvrdu jesenjeg naslova, došle su kao velike favoritkinje na Ilidžu, ali domaće igračice su pružile izuzetan otpor gošćama iz Hercegovine.

Utakmica je počela izjednačeno, igralo se gol za gol do 25. minute, kada Gruđanke prave seriju 0:3, što je rezultiralo da na odmoru imaju prednost od 12:14.

U nastavku Ilidžanke vrlo brzo vraćaju meč u egal i u 37. minuti na semaforu je bilo 17:17, međutim nakon toga pad u igri domaće ekipe, nekoliko tehničkih grešaka i gošće iz Gruda odlaze na +5, rezultat je glasio u tom trenutku 18:23, a na semaforu je bila 45. minuta.

Ipak, Ilidžanke se nisu predavala, vraćaju se brzo u utakmicu i tri minute prije kraja imale su napad za minus 1, međutim nisu iskoristile, a onda su Gruđanke posljednje dvije minute pametno odigrale i privele utakmicu kraju sa 26:28.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Meč je ponudio pravu rukometnu poslasticu, Grude su stigle do jesenjeg naslova, a Ilidžanke su prvi dio sezone završile na devetoj poziciji, ali su odigrale nekoliko dobrih mečeva, tako da će i u nastavku sezone biti težak protivnik svim ekipama.

U sinoćnjoj utakmici kod Ilidže Maja Mihajlović je postigla sedam golova, a isti broj pogodaka je kod Gruda dala Jovana Ilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi