"Sloga zaslužuje da igra Premijer ligu BiH"
FOTO: ŽRK Sloga/facebook

Naredni vikend derbi protiv Turbine

"Sloga zaslužuje da igra Premijer ligu BiH"

H. Zilić

Naredni vikend će biti sportski i rukometni praznik u Gornjem Vakufu.

U subotu 23. aprila od 17 sati derbi Prve lige FBiH za rukometašice igraju Sloga i Turbina, a utakmica može dati dosta odgovora kada je u pitanju novi član društva najboljih.

Sigurno je da nas očekuje prava rukometna poslastica, a prema prvim najavama dvorana bi trebala biti ispunjena do posljednjeg mjesta, dolazak su najavili i navijači iz Jablanice.

Sloga je veoma malda ekipa, ali ove sezone su dobili i na iskustvu dolaskom Taibe Dizdarević, bivše igračice Iskre iz Stoca i Goražda, koja je svakako postala bitan kotač u igri tima iz Gornjeg Vakufa.

U najavi meča sa Turbinom Dizdarević ističe izjednačenost lige ove sezone.

"Atmosfera u klubu je zaista fantastična. To je jedna mlada, ali itekako zrela ekipa, u kojoj imamo spoj mladosti i iskustva. Bodrimo jedna drugu i sigurno je da podrške i razumjevanja ne nedostaje. Očekivanja su bila na visokom nivou, što se u konačnici ostvarilo i opravdalo. Sezona je bila zahtjevna, naravno još smo na pola puta, ništa još nije gotovo. Osim nas, tu su još tri ekipe koje napadaju sami vrh tabele i žele svoje mjesto u Premijer ligi, pa samim tim, svi ti izazovi ovu ligu čine jos stresnijom, ali i interesantnijom", rekla je Dizdarević za SportSport.ba i dodala:

Oglasi

"Mislim da po prvi put u ovoj ligi gledamo četiri ekipe koje se bore za ulazak u društvo najboljih. Jedinstvo iz Tuzle je nezasluženo na šestoj poziciji i one su ispale iz te utrke za plasman. Smjena trenera, povrede igračica, bile su produkt loših rezultata, ali svakako da pozicija na tabeli nije realna slika ove ekipe. Smatram da je Tuzla jedna od najkompletnijih ekipa u našoj ligi. Tu je još i Goražde, koje želi ekspresan povratak nakon ispadanja, kao i Turbina Jablanica, koja čini mi se bilježi najbolje rezultate ove sezone, otkako se klub takmiči u ligi."

U redovima Sloge se sjajno snašla, a posebno je impresionirana publikom na utakmicama.

"U Slogi mi je zaista odlično. Cure, uprava, treneri, fantastično su me prihvatili, tako da se osjećam kao kod kuće. Ova sportska čaršija, divni ljudi, prihvate te na najbolji mogući način i s razlogom nose epitet najbolje publike u BiH. Ove stvari zaista treba doživjeti, jer se one ne mogu ispričati."

Gornji Vakuf živi za rukomet, a ŽRK Sloga mkože postati treći klub iz ove čaršije u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

"Ovdje je rukomet sport broj jedan i samo se živi za vikend, kad Sloga igra svoje utakmice kod kuće. Poseban je osjećaj kad se igra kod kuće i na strani. Tada možete vidjeti dvije različite ekipe, ali koje uz pomoć publike i vjernih navijača se često i u gostima osjećaju kao kod kuće. To nema nijedan klub u državi i sve ove stvari su me "kupile" da dođem ovdje i pokušam sa klubom ostvariti najbolji rezultat, a to je ulazak u Premijer ligu, što svakako ovaj klub i zaslužuje. Ukoliko uspijemo u tome, bit cemo treći klub u gradu koji ima tri premijerligaša, MRK Sloga i MNK Sloga. To je za ovako malu čaršiju itekako velika stvar i uspjeh."

Tekuća sezona u Prvoj ligi FBiH je najuzbudljivija od samog osnivanja ove lige, a subotnji derbi će pratiti i u Goraždu koje također ima svoju računicu u finišu sezone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi