Zvanično: Bez bh. predstavnika u SEHA ligi!

Poznati svi učesnici

Zvanično: Bez bh. predstavnika u SEHA ligi!

Rukometna SEHA liga u sezoni 2017/2018. neće brojati niti jednog predstavnika Bosne i Hercegovine.

To je informacija koja je zvanično potvrđena na stranici ovog takmičenja, gdje su navedeni svi klubovi koji će igrati u novoj sezoni.

Novost je povratak klubova iz Srbije, koju će predstavljati Vojvodina iz Novog Sada i Dinamo iz Pančeva, a zanimljivo je i što u novoj sezoni u SEHA ligi neće biti Veszprema. Mađarski klub je otkazao učešće zbog velikog broja utakmica u domaćem prvenstvu i na evropskoj sceni.

Podsjetimo, Bosnu i Hercegovinu je prošle sezone u SEHA ligi predstavljao Izviđač iz Ljubuškog a u novoj je to trebao biti Borac iz Banjaluke, od čega na kraju ipak neće biti ništa.

Treba istaći da će prve utakmice sedme sezone SEHA lige biti na rasporedu 29. i 30. augusta.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Lista učesnika SEHA lige za sezonu 2017/2018.:

Celje Pivovarna Laško (SLO)
Dinamo Pančevo (SRB)
Gorenje Velenje (SLO)
Meshkov Brest (BLR)
Metalurg (MKD)
Nexe (CRO)
Tatran Presov (SVK)
Vardar  (MKD)
Vojvodina (SRB)
PPD Zagreb (CRO)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi