Zvanično otkazan meč SP-a, izbjegnut sukob interesa

Odluka donesena jutros

Zvanično otkazan meč SP-a, izbjegnut sukob interesa

A. Čaušević

IHF je jutros donio zvaničnu odluku o odgađanju utakmice Njemačka - Zelenortska republika.

Kako afrička selekcija nema dovoljno igrača za odigravanje utakmice susret je registrovan službenim rezultatom 10:0 za Njemačku.

Kako bi se izbjegao sukob interesa dvojica Nijemaca Dietrich Späte i Patric Strub su odstupila iz takmičarske komisije, a njihovo mjesto je popunio Per Bertelsen, direktor organizacione komisije IHF-a.

Zelenortska republika nije uspjela osigurati minimalno deset igrača jer nije prošlo potrebnih 48 sati da dvojica pozitivnih igrača budu negativni i dobiju zeleno svjetlo za igranje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Interesantno jedan od zaraženih igrača je jučer bio negativan, ali kako nije prošlo 48 sati pravo nastupa će imati 19. januara protiv Urugvaja i to ukoliko mu i sutrašnji test bude negativan.

Zelenortska republika je već uputila naknadne pozive, novi igrači bi trebali igrati protiv Urugvaja i to pod uslovom da im testovi budu negativni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi